En människas självförtroende bottnar i många olika saker. Uppväxt, hälsa och självbild är mycket viktiga beståndsdelar, men också hur du blir bemött av dina vänner och bekanta. En annan, avgörande faktor är hur du behandlar andra.

Genom att göra något så enkelt som att ge gratulationskort från decorofsweden.com/sv-se/gratulationskort boostar du mottagarens självförtroende rejält. Det visar att du bryr dig om personen i fråga och att just den individen är värd din tid och energi. Ett glatt födelsedagskort, en stolt gratulation eller en tröstande kondoleans – de är alla tecken på att mottagaren är betydelsefull och uppskattad.

Glädjen i att ge

Det är inte bara recipienten av ditt kort som blir gladare och får ett bättre självförtroende utan även du själv. Att göra saker för andra är mycket meningsfullt och enligt glädjeforskare blir du lyckligare av att ge än att få. Även i svåra eller allvarliga situationer kan ett litet välmenande kort göra stor skillnad i en annan människas liv, inte minst när det kommer till personer som lever under negativa förhållanden.

Idag har det tyvärr blivit vanligare med så kallat näthat i sociala medier, särskilt bland unga, och det är en av många mobbningsformer. Den som drabbas kan få men för livet men studier har visat att även den som mobbar skadas. En människa som inte är snäll mot andra mår ofta dåligt själv och projicerar sin psykiska ohälsa genom att vara vass eller elak. Här kan det faktiskt vara du som gör den stora skillnaden genom att vända på steken och svara med att vara snäll och ge personen uppmärksamhet med ett trevligt kort. Det fungerar också mycket avväpnande att göra någonting positivt och kan verka livsförändrande.

Oavsett om det är en vän, släkting, granne, kollega eller kärlekspartner som du vill göra glad är det verkligen värt att ge bort ett gratulationskort. Sprider du ljus i tillvaron blir tillvaron så mycket ljusare, och du kan glädjas över att vara en positiv del av andra människors liv.