Att boosta sig handlar inte bara om att må bra inuti, det handlar om att ta hand om hela sig. Med bra produkter och med omtanke, kärlek och kunskap. I dag skriver vi om detta, som är särskilt viktigt när det är influensatider!

 

bär, blandadeDet är februari, vilket brukar kunna innebära en och annan förkylning, influensa eller bara att man känner sig lite ”under the weather”. På Apomeras hemsida: http://www.apomera.se/ kan du köpa allt du behöver för att boosta ditt immunförsvar och skydda din hälsa med metaforiska svärd och osynliga sköldar.

I Dagens Nyheter kunde vi nyligen ta del av den tråkiga nyheten att svininfluensan har återvänt till Sverige, med full kraft. Säsongens influensa är alltså av samma kaliber som den var för hela sju år sedan, 2009. Antalet insjuknade fortsätter att öka, men som tur är inte i samma takt som för några veckor sedan – enligt Folkhälsomyndigheten. Antalet av de mer allvarliga fall, som kräver intensivvård är dock fortsatt högre än vad som tidigare varit fallet och nu är siffran upp i totalt 105 personer. De som drabbas hårt kan få utslagna inre organ och behöva maskiner för att till exempel kunna andas. Men det är främst äldre som tycks drabbas hårdast. Många känner endast av viruset som en förkylning.

I en artikel i Expressen får läsaren olika råd på hur man kan ta hand om sitt kroppsliga försvar för att slippa insjunkna. Vi listar flera av råden från nyhetsartikeln här nedan:

  • Se till att ha god handhygien med tvål, handdesinfektion och inte klia sig i ögon/näsa
  • Undvik folk som uppvisar symptom, och särskilt de som hostar
  • Håll koll på vitaminstatus genom att äta frukt och grönsaker
  • Undvik socker, skräpmat och livsmedel som blivit processade, samt tomma kalorier
  • Drick grönt te och försök att röra på dig så mycket som möjligt
  • Men träna inte om du känner att du börjar bli krasslig
  • Ät mat med mycket vitlök och ät blåbär till frukostyoghurten
  • Skippa alkohol och cigaretter

På livsmedelsverket finns det ännu mer tips på kost som är bra för kroppen, och det är lätt att lära sig det man behöver veta genom att besöka och läsa råden på deras hemsida. Klicka här för att ta dig vidare dit!