Nu blommar krokusen i rabatterna, solen tittar fram allt tidigare om morgonen och gatorna sopas rena från frus. Det här är den bästa tiden på året, och det är få saker vi älskar så mycket som att få ta fram de tunnare skorna och börja shoppa det nya vårmodet!

SailormodeVåren är verkligen modetjejernas högtid, när man får slänga undan allt vad tunga och tjocka jackor heter och få byta ut de där slasktåliga skorna mot ett par ljusa Converse. Solglasögonen kommer också fram och man börjar få lite färg på huden efter vinterns låga och tråkiga glåmighet. För att förbereda sig inför våren tycker vi att man ska shoppa ordentligt, och det finns ju massor med kläder online att välja och vraka mellan. Så vad är det för trend som gäller i vår för den som vill se helt rätt ut, är det samma pasteller och blommönster som gäller? Enligt våra kollegor på ELLE.se handlar det i vår om att köra på sjömansstilen – marint är det som gäller!

Skepp ohoj! Bland säsongens tidiga nykomlingar hittar vi otaliga horisontella ränder och oceaner av marin inspiration. Bli en riktig modematros och matcha vitt med marinblått och rött. Ankaret är symbolen som definierar trenden.

Klicka här för att se deras shoppingtips. Vi tycker verkligen att sailor-stilen är en riktig höjdare, och det är många som klär bra i vitt, marinblått och rött. Vill du stå ut lite extra? Skippa då bältet och använd i stället ett snyggt bomullsrep som du knyter runt dig för att hålla brallorna uppe. Den här stilen går väldigt bra att matcha med andra delar som du kanske redan har i din garderob, till exempel passar en marint inspirerad tröja alldeles utmärkt med ett par snygga chinos, och en sjömanskjol funkar alldeles utmärkt med en tunn blus eller en pikétröja i en pastellfärg. Mixa och matcha!