Nya tider – nya skor

Vad för skor ska man egentligen ha på sig? Och hur stor roll spelar det egentligen om en tjej eller kille har en viss typ av skor. Nu förtiden när allting går ihop så spelar  det faktiskt ingen roll. Det nya modet som finns idag gör att alla har på sig lite olika kläder och det finns egentligen ingenting som säger att du inte kan ha ett visst plagg bara för att det är märkt för män.

Foten ska välja skon

Fotterapeuten Ann Lindström tycker däremot att man ska låta foten välja skor och inte ögat. Det man ofta gör fel i är att man väljer ett par skor som man tycker är väldigt snygga men som egentligen kanske inte passar en själv eller ens sko för den delen. En riktigt skön sko som sitter som den ska är ofta också skonsam för fötterna och det är det man ska sträva efter. De allra flesta åkommor som folk får, får man för att skon i sig inte är lämplig just för din fot. Inte för att den är dåligt gjort eller liknande.

Två olika skor på statsministern

Under ett sammanträdande med Barack Obama kan man se den Isländske statsministern ha två olika skor på sig. Det var när de nordiska ledarna tillsammans med Barack Obama träffades och tog en bild vid Fredrik Reinfeldts bostad som man märkte skillnaden. Det var under flygresan till Sverige som statsministerns fot svullnade upp och han behövde besöka karolinska sjukhuset för att få den undersökt. Väl där fick han stark antibiotika mot svullnaden och man märkte sedan att foten helt enkelt inte fick plats i den annars använda finskon. Man löste då problemet på enklast möjliga genom att trycka ned foten i en gympasko. Något som fått pressen att vika sig av skratt.  Han kanske hittade sin sko här på Footmall.se?