Självförtroende är någonting vi har skrivit om tidigare, men det är värt att tas upp ännu en gång. För visst är det väl så att vägen till ett bra liv är ett bra självförtroende och en stark självkänsla. Utan dessa kommer man inte långt, och det blir ett ständigt kaos eftersom man försöker stå upp utan att lyckas.

Men den stora frågan är ju egentligen, hur gör man för att få ett bra självförtroende, och vad är den stora skillnaden på självkänsla och självförtroende? Och det är en svår fråga, som nästan är omöjlig att svara på. För det handlar mycket om att vi alla är olika, och vissa behöver mycket bekräftelse för att självförtroendet ska bli bra, med andra klarar sig utan dessa och har det som en naturlig ingredisens i sin personlighet. Sen ska man aldrig förlita sig på att andra ska kunna ge en bra självförtroende, utan det ska komma inifrån. Och det är när man har ett bra självförtroende som kommer inifrån som självkänslan också växer sig starkare. Det handlar om tron på sig själv, att man kan och att man är värd saker. Oavsett om det är kärlek eller karriär, så ska man veta att man också ska unnas det, att man förtjänar det.

Om du känner att du behöver arbeta på ditt självförtroende och din självkänsla är en smart sak att sätta upp lappar som konstant påminner dig om vad du faktiskt är. Att du är värdefull, att du är vacker, att du kan bli allt vad du vill vara. Denna metod har använts av många, och den gör att du lurar dig själv till att tro på dessa saker. Och plötsligt, utan att du förstår vad som har hänt. Kommer du känna dig vacker och självsäker, oavsett vad andra säger.