Det finns en genomgående trend som man kan se i och med att en tv-serie blir populär. Sex and the city har helt enkelt haft stort inflytande på många kvinnor i världen, inte minst modemässigt. Carries udda stil har hyllats sedan seriens start. Tester för vem du var i serien kom alltid med hopp om att få vara just Carrie. Hon var ett mellanting som alla kunde relatera till, och hennes namnhalsband lever kvar som modetrend än idag.

Kim catrell kliver ur bil

Alla ville vara kompisgänget i Sex and the city, dricka glamourösa drinkar på den populära baren, träffa stiliga män och listan kan göras lång. Populära har de fyra tjejerna onekligen varit, likaså deras kläder, smycken och uteställen. Vissa saker har helt enkelt fått större genomslag sedan tv-serien visades och dessa saker har inte bara ökat i popularitet utan också i försäljning:

  • Manolo Blahniks, skotillverkaren var stor innan serien och är idag gigantisk. SATC och främst Carrie gav skon en helt ny image och ett uppsving som är svårt att få på annat sätt. Söker man på Manolo så kommer automatiskt Carrie Bradshaw upp, eller Sarah Jessica Parker.
  • New York, staden fick inte samma genomslag av exempelvis Vänner utan efter SATC kom det verkligen uppsvinget av metropolen. Gator, uteställen och parker blev besökta alla i hopp om att få insupa den verkliga Sex and the City-andan.
  • Namnsmycken, smycken som man bär sitt namn på som de namnhalsband från Familjesmycken fanns med och vart väldigt populära. Carrie hade ett halsband som följde med från början till slut och har haft stor betydelse för henne och serien. Det rapporteras ständigt om nya smyckestrender men just den här personliga namnbrickan är fortfarande kvar som trend.
  • Carries stil är svår att efterlikna då den kräver en hel del koordination samtidigt som en fräck personlighet ska klara av det också. Men kläd- och skodesigners har fått bra publicitet via serien och är evigt tacksamma skulle jag tro.

De saker som gick att apa efter var självfallet de personlighetsmässiga attributen. Att gå ut och ta en drink tillsammans med vännerna. Att vara stark som Miranda och kämpa för sin plats i branschen eller till och med att bli huslig och värdesätta äktenskap som Charlotte. Oavsett vad som har SATC haft ett stort inflytande.