Idag stänger allt fler fysiska butiker igen och satsar istället på e-handel. Därför är dagens utbud av hemsidor som erbjuder produkter oändligt och framför allt så erbjuder generellt sett webbshoppar lägre priser än vad butiker gör. Men det finns även andra medel som man som konsument kan använda sig av för att kunna shoppa ännu billigare.

Medlemsklubbar i butiker och webbshoppar brukar vara en god idé då man både kan samla på sig poäng, få ta del av rabatter och få tillgång till realisationer tidigare. Alltså är det nästan alltid en fördel att bli medlem i en butiksklubb.

Men utöver studentrabatter, så finns också hemsidor som erbjuder olika rabattkoder som kan göra shoppingen billigare. Det kan göra att man får gratis frakt eller helt enkelt får köpa produkten till ett lägre pris, något som är ett bra sätt att spara lite pengar på.

Rabattkoder

Många vet om att rabattkoder ger dig billigare shopping men många vet inte var man finner dessa rabattkoder. Har man en bekant som är student har de med stor sannolikhet tillgång till en uppsjö av olika rabattkoder, någonting som kan göra att man sparar 20 procent av beloppet. Men utöver studentrabatter, så finns också hemsidor som erbjuder olika rabattkoder som kan göra shoppingen billigare. Det kan göra att man får gratis frakt eller helt enkelt får köpa produkten till ett lägre pris, något som är ett bra sätt att spara lite pengar på.

Återbäringssidor

De senaste åren har sidor som ger en procentsats på köpet blivit mer förekommande, de är så kallade återbäringssidor. Dessa sidor gör att man som konsument får tillbaka en procentsats av köpesumman och gör att man får ut lite extra pengar på sina köp online. Det är inte heller helt ovanligt att återbäringshemsidor dessutom erbjuder rabattkoder, som gör att konsumenten kan spara ytterligare lite pengar.