Att shoppa billigt online är något som tilltalar väldigt många, och genom att kolla upp företaget du vill handla av samt jämföra priser och villkor kan du spara pengar. Olika rabattkoder kan också göra shoppingen billigare.

För att hitta riktigt bra priser kan det vara bra att använda rabattkoder och erbjudanden. Dessa hittar du efter lite googlande på nätet. Tycker du om att handla kläder på postorder så finns en väldigt bra erbjudandekod från Ellos hos Gratislandet, där du kan få upp till 40 % rabatt på din beställning. Ellos har funnits på postorder sedan Hedenhös tid och följer svensk lagstiftning och rekommendationer så det är tryggt och säkert att handla där.

Att beställa något billigt online bara för att priset är lågt kan bli dyrt i längden. Kvaliteten kanske inte motsvarar förväntningarna och då kan det bli nödvändigt att köpa nytt desto oftare. Det handlar om mer än att bara hitta de lägsta varupriserna, genom att välja tryggare, billigare alternativ för fraktkostnader kan du också sänka dina totala shoppingkostnader.

Att tänka på när du shoppar online

Enligt Konsumentverket finns det några saker att tänka på när du handlar online på postorder.

  • Var misstänksam mot mirakelprodukter och extremt billiga erbjudanden.
  • Kolla upp företaget
  • Läs alltid köpe- och avtalsvillkor innan du genomför ett köp.
  • Prova på att få tag i företagets kundtjänst
  • Kolla upp vad det blir för totalpris med betalningsvillkor och leverans.
  • Om du handlar utanför EU så kolla upp om du har någon ångerrätt.

Shoppa smart

För att shoppa smart och billigt på nätet är det bra att göra en bakgrundskoll. Titta efter att nätbutiken är certifierad med trygg e-handel, eftersom de då följer konsumentköplagen. Vill du ha en lättbegriplig nätbutik så håll dig till svenska butiker. De kan man alltid ringa och prata med om det skulle vara oklarheter. Försäkra dig om att nätbutiken har en bra leverantör och bra fraktpriser. Att paket försvinner spårlöst för att aldrig dyka upp kan bli dyrt i längden. Hitta en nätbutik du trivs med och shoppa där. Att du vet hur det funkar och att du känner dig trygg med butikens varukvalitet och priser är viktigt.