Är det verkligen farligt att göra ett skönhetsingrepp? Det kan kännas så med tidningarnas svartmålande, men egentligen är det oftast inga konstigheter. Viktigast är att du väljer en bra läkare och rätt klinik för ditt ingrepp.

Det har alltid rapporteras om skönhetsoperationer och plastikoperationer som gått fel, det är ingenting nytt. Men den senaste tiden känns det som att rapporteringen har ökat. Om det stämmer eller inte? Svårt att avgöra. Det är dock synd att många tror att det är mycket farligt att göra skönhetsingrepp, för så är inte fallet. Det är otroligt ovanligt att någonting går fel, även om det såklart kan hända. Det är dock viktigt att slå ett slag för hur säkert det är med ingrepp och att de i majoriteten av fallen får ett lyckligt slut. Det viktigaste är att man som patient väljer en säker läkare, annars är det klart att misstag kan begås. Ett förslag är att gå på rekommendationer när du ska hitta läkare, gärna av en nära vän, släkting eller i alla fall bekant.

Sedan är det klart att det är skillnad på plastikoperation och plastikoperation. Att förstora brösten till exempel, är ett ingrepp som är mycket mer avancerat än att operera för att ta bort hängande ögonlock. Men självklart – oavsett ingrepp – är valet av läkare och klinik viktigt. Vi rekommenderar att du som vill göra exempelvis ett ingrepp för att bli av med hängande ögonlock väljer en klinik som är specialiserade på ögonlocksplastik, då vet du att de är experter på just det. Och du kommer då att få absolut bästa hjälp. Det kan även vara så att det kommer att komma en lag som gör det ännu säkrare med skönhetsoperationer.

Skönhetsingrepp mycket vanligtlaser ipl behandling skönhet

Numera är ju skönhetsingrepp så pass vanligt att en knappt märker av de. Att förstora läpparna är inte konstigare än att färga håret och botox för en slankare panna är vardag för många. Det är till och med så vanligt att det ibland kan vara svårt att se vem som har gjort vad. Kolla bara i den här artikeln med rubriken ”Har du koll kändisarnas skönhetsoperationer?” I ett bildspel ska man sedan försöka leta fram vad kändisar som Beyonce, Nicki Minaj och Miley Cyrus har gjort. Vi lovar – det är inte enkelt!

Gör ett säkert skönhetsingrepp genom att:

  • Välja en klinik som en vän eller släkting har besökt och är nöjd med
  • Kolla upp läkarens namn för att se om det finns några anmärkningar
  • Ställ mycket frågor och kräv svar