Alla vi människor är olika och det är det som är det vackra med oss. Men, när kraven ökar och samhället snurrar på snabbare gäller det att vara säker på sig själv. Och vad detta gör med många är att man känner att man inte alls passar in och att man dömer sig själv. Tusentals svenskar lider av dysmorfofobi, alltså en inbillad fulhet.

4587549-young-woman-with-a-smile-holding-with-avocadoAtt ta hand om sig och att lyfta sig själv är viktigt, man kan även se att plastikkirurgi hos Laser & Estetik är något som växer allt mer. Och visst är det fantastiskt att lyfta sig själv för att må bättre. Skönhetsoperationer är ett stort stöd för många människor och kan förändra liv. Detta då många har problem med sitt utseende, antingen hjälper ett ingrepp eller att gå i terapi. Man kan läsa i en artikel från Expressen är att det är många människor i Sverige som lider av en inbillad fulhet, dysmorfofobi. Närmare bestämt över 200 000 personer så vitt man vet. Vad det handlar om är att man inte mår bra framför sin spegel som man möter flera timmar om dagen och att ständigt kontrollerar sitt utseende.

Vanlig men okänd sjukdom

Det är otroligt många människor som mår dåligt över sitt utseende. Man mår dåligt över ”konstigheter” som man själv ser men som ingen annan ser och vad denna sjukdom gör är att begränsar ens människas liv. Det handlar inte om att man ska ha en dålig dag, utan att man ska må så dåligt så man inte kan gå ut. Om man är orolig även när man får höra positiva kommentarer, försöker dölja sina defekter eller om en utseendefixering påverkar ens vardag negativt så bör man ta kontakt med en psykolog för att gå till botten med detta. Är det sedan en korrigering som man känner att man skulle må bra av bör man dock välja en klinik man har stort förtroende för.