Rakningen är något som många män behöver göra emellanåt. Nu har ju förvisso trenden med att ha skägg och inte alls vara renrakad vuxit väldigt mycket de senaste åren, men även om man vill ha helskägg så finns det ofta bitar som behöver rakas för att man ska se stilig ut och inte som en vildvuxen grottmänniska. Så praktiskt taget alla medvetna män ägnar sig åt rakning, men alla är inte särskilt bra på det. Rakningen är något som kräver lite tid och omtanke för att bli riktigt bra, och det finns ett anta steg som behöver följas. King Magazine har skrivit om hur man får till en snygg rakning, och vill du få till ett snyggt rakat ansikte utan blemmor och skärsår, följ dessa steg!

  • Börja med att ta en varm, lång dusch. Det kommer göra rakningen enklare. När du duschar, passa på att använda dig av en ansiktsscrub som du masserar in i cirkulära rörelser och sköljer bort, då får du bort döda hudceller och lyfter skäggstråna.
  • Nu är det dags att förbereda skägget för rakning. Det är bra att använda en rakgel eller ett väldigt rätt rakskum, men att raka med rakolja är nog ändå det som ger bäst resultat. Inte bara gör det att hyveln eller rakkniven glider lättast, utan det återfuktar också huden även efter rakningen.
  • När du rakar, använd en skarp hyvel eller en väldigt vass rakkniv, och raka medhårs. Ju grövre skägg desto fler och kortare drag med hyveln blir det, medan en som har tunnare och finare skäggväxt kan dra längre rörelser, likt de i reklamen. Skölj hyveln mellan dragen så att den är så ren som möjligt inför varje drag!
  • Använd en varm, fuktig handduk för att torka bort eventuella rester av rakskum, och smörj sedan in med en återfuktande kräm, gärna ett rakbalsam eller liknande. Undvik after shaves med alkohol i då de torkar ut huden.

Där har du det, stegen till en alldeles perfekt rakning! När det gäller tillbehör och produkter så får man pröva sig fram för att få till den kombination som funkar bäst för en själv och för ens hud. Lycka till och ta det vackert!