Termen ”skönhetssömn” känner de flesta till. Den är inte tagen helt ur luften. Bra sömn får dig både att må bättre och se bättre ut. Det finns många knep du kan ta till för att sova bättre om det är så att du har sömnproblem. Att skaffa en ny säng kan vara ett av dem.

Att sömnen är viktigt för ditt välbefinnande kommer förstås inte som någon stor överraskning. Sov för lite och du känner dig förmodligen håglös och ofokuserad, kanske också lättirriterad. Sov för mycket och du känner dig tung och seg. För många som har dåliga sovvanor pendlar sömnen mellan att sova för lite och för mycket utan att det någonsin uppstår någon balans. Många testar också olika saker för att få bukt med problemet: mer motion, ändrade matvanor, mindre kaffe, meditation och så vidare. Ibland kan lösningen vara enkel, det kan helt enkelt vara så att du behöver en ny säng. Ett bra alternativ är att köpa en kontinentalsäng online från Elgen.

Beställ en ny kontinentalsäng för bättre sömn

sängSömnbrist gör både att vi ser ofräscha ut och mår sämre. Av det skälet är det viktigt att ha en bra säng att sova i. En kontinentalsäng har 3 lager av madrasser som kompletterar varandra för att ge perfekt avlastning. En bottendel som ger en lyxig ”bottenlös” känsla av avlastning. En mellandel som utgör den viktigaste delen av fjädringen samt en bäddmadrass som kan vara olika mjuk eller hård beroende på vad du föredrar. Hur vet du vad du föredrar? Det bästa är väl att du utgår från en bäddmadrass med medium hårdhet. Grete Edvardsen som är expert på sängar säger till Aftonbladet att ett bra alternativ är en bäddmadrass som har ull och bomull som ytskikt. Antagligen vet du redan sedan tidigare vad du trivs bäst med. När du beställer en säng från Elgen online får du i vilket fall fri frakt och full returrätt – det finns med andra ord inget som stoppar dig från att beställa en säng och testa.

Andra bra tips för bättre sömn

sömnHär följer ytterligare några tips på hur du kan sova bättre inspirerade av en artikel i Expressens hälsobilaga.

  • Andas bättre – Hur andas du bättre kanske du undrar? Jo, du kan lära dig att djupandas och därmed kontrollera din andning. När du lägger dig, försök vara medveten om din andning. Följ med utandningen ”hela vägen ner”. Chansen är stor att du blir medveten om att du andas ytligt, vilket du ofta gör i samband med att du har svårt att somna.
  • Sätt mobiltelefonen på ljudlöst – Det är väldigt grundläggande, men ändå någonting många missar. Många är helt enkelt vana vid att vara tillgängliga ständigt vilket såklart höjer stressnivån, även fast du kanske inte är medveten om det själv.
  • Ät tillskott med magnesium – Magnesium används av många som tränar mycket. Detta för att mineralet dels hjälper musklerna att slappna av, dels för att det motverkar kramper. Det är väldigt bra egenskaper för dig som har svårt att sova. Magnesium kan till och med ha den effekten att det ska lugna dina tankar.