Dags att göda egot i vinter när mörkret annars gör dig så deppig? En liten egoboost är du väl värd, kanske ensam eller med en vän. Unna dig en behandling och kom tillbaka som en ny människa.

Det behöver inte vara dyrt eller kräva mycket tid för att må lite bättre och känna att självförtroendet får en kick. Med en behandling som https://www.inskinity.se/behandlingstyp/dermapen-4 eller boka tid för ett spa kan du bli som pånyttfödd.

kvinna får massageBra behandlingar under vintern

Under vintern är vi oftast i behov av andra behandlingar än vi är under sommaren. Detta eftersom huden vanligtvis är torrare och spricker lättare. Det gäller även hår och naglar. Undvik att genomlida den mörka årstiden genom att känna dig ofräsch. En liten behandling kan göra underverk som håller ända fram till våren. Låt oss presentera vad du kan göra när snön faller utanför fönstret.

  • Oljeinpackningar i håret
  • Läppmasker och handmasker
  • IPL, kemiska peelingar och dermapen eftersom solen inte bör lysa på ansiktet efter dessa typer av behandlingar
  • Kroppsinpackningar hemma eller på salong

Kampen mot glåmig hy

På sommaren behövs inte så mycket smink och produkter som under vintern. Detta för att vi helt enkelt blir solkyssta och ser mer levande och fräscha ut då. Det ska dock till att nämna att du bör akta dig för solen och inte pressa under den mitt på dagen. Använd också en stark solskyddsfaktor i ansikte och på kropp om du exponerar dig för solen, speciellt vid Medelhavet eller i andra varma och solsäkra länder.

Ett annat alternativ för att låta huden lysa upp i vintermörkret utan att se ut som ett spöke, är att använda brun utan sol. Var noga när du smörjer ut den att du fördelar det jämnt så att du inte får konstiga fläckar i ansiktet. Det tar nämligen en tid att få bort det. Du som vill kan även göra en spraytan. Att använda en bra foundation som livar upp och sätter färg på vinterhyn är dock det bästa. Tänk på att använda varianter som inte trokar ut huden – den är redan utsatt för starka vindar och kyla.