Hyllningar till kvinnor är allt för få och vi behöver en riktig boost för att förstå själva att vi är underbara. Anledningen är efter år av förtryck, av samhället men också av oss själva. Att tro att en inte klarar av någonting gör att en börjar tro på sig själv. Ens värsta fiende i en värld utan pepp är absolut en själv. Om vi ser till kvinnorna som vi har som föredömen idag så är det klart att det går att debattera att dessa inte är mycket för världen, men är inte det att förtrycka om något?

Vi har mängder av kvinnor i Sverige att se upp till, visst är Gudrun Schyman en alldeles fantastisk kvinna som har kämpat i många år för kvinnors rätt att vara. Men vi har faktiskt fler kvinnor att hylla och de för andra saker och på olika sätt. Blondinbella eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter har fått utstå mängder av kränkande kommentarer, dels för att hon är kvinna och dels för att hon är vacker. Vi väljer att inte lyssna på henne om tips kommer om ekonomi, men om hon talar om mode och skönhet så är vi idel öra. Men alldeles nyligen gav hon råd om hur man blir en ”economista”, affärskvinna, ekonomisk, framgångsrik, etcetera. Så vad är det för fel på det? Jo, hon är kvinna, vacker och ansedd dum på grund av det, men tji fick de som misstrodde, svar på tal kommer från en professor i nationalekonomi:

 Robert Östling kallar boken Economista för ”ett mycket vällovligt initiativ”. Om bara en bråkdel av Löwengrips bloggbesökare tar sig igenom bokens 227 sidor är det många som kommer fatta bättre ekonomiska beslut än de annars skulle ha gjort, skriver han.

Detta rapporterades i svd.se.